Giresun Üniversitesi Engelliler Haftası Etkinlikleri ile Farkındalık Yarattı

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası boyunca bir dizi etkinlik düzenleyerek engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklemek ve farkındalık oluşturmak adına önemli adımlar attı.

Yürüyüş ile Haftanın Açılışı Yapıldı
Haftanın açılışı, 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Debboy mevkiinden başlayan ve Atatürk Meydanı'na kadar süren bir yürüyüşle yapıldı. Giresun Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu ve Engelsiz Üniversite Birimi başta olmak üzere, çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Özel Eğitim Uygulama Okullarında Renkli Etkinlikler
13 Mayıs Pazartesi günü, Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Etkinliklerde, el baskısı, balon, resim boyama, oyun ve yüz boyama atölyeleri ile öğrencilere unutulmaz anlar yaşatıldı. Ayrıca, Güre Okulu'nda düzenlenen ritim ve bateri gösterileri büyük ilgi topladı.

"Engellilik ve İstihdam" Paneli İle Bilgilendirme Yapıldı
13 Mayıs'ta gerçekleştirilen "Engellilik ve İstihdam" panelinde, engellilik konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması ve engelli bireylerin iş hayatına katılımlarının önündeki engellerin tartışıldığı bir oturum düzenlendi. Panelistler, Doç. Dr. Zehra Atbaşı, Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Ertuğrul, Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Çakır ve Sosyolog Merve Beşikçi, mesleki ve temel becerilerin önemi vurgulanarak engelli bireylerin istihdama katılımı konusunda bilinçlendirme yapıldı.

Giresun Özel Eğitim Okulları Ziyaret Edildi
14 Mayıs Salı günü, Giresun Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu'na yapılan ziyaretlerle, engelli öğrencilerin eğitimi üzerine çalışmalar sergilendi. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve diğer yerel yöneticilerin de katıldığı etkinliklerde, empati parkurları ve sanatsal faaliyetler ön plana çıktı.

Bütünleştirme Şenliği İle Şenlik Havası Yaşandı
15 Mayıs Çarşamba günü Yağlıdere'deki bir anaokulunda gerçekleştirilen bütünleştirme şenliği, "BİZ BİR BÜTÜNÜZ" mottosu altında, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin sosyal entegrasyonunu teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öncülüğünde düzenlenen şenlikte, aileler ve öğrenciler kaynaştırma faaliyetlerine katıldı.

Üniversitemizin Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği bu etkinlikler, hem toplumsal farkındalığı artırmak hem de engelli bireylerin topluma entegrasyonunu desteklemek adına büyük bir başarı gösterdi.