2 Nisan Otizm Farkındalık Yürüyüşü

03 Nisan 2024 Çarşamba

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanlarından Dr.Öğr.Üyesi Halil İbrahim ÇAKIR'ın danışmanı olduğu Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencileri, otizm farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılım gösterdi. Bu yürüyüş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edildi ve Debboy Mevki'inden başlayarak Atatürk Meydanı'nda son buldu. Etkinliğe öğrenciler, akademisyenler, otizmli bireyler, aileleri ve yerel halktan katılımcılar dahil oldu.

Etkinlik sırasında otizm farkındalığını artıracak bilgilendirici materyaller dağıtıldı ve toplumun otizme karşı daha duyarlı bir tutum benimsemesinin önemi vurgulandı. Giresun Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencileri, etkinlik boyunca otizmli bireylerle yakından ilgilendi ve toplumsal farkındalık ile anlayışın geliştirilmesine büyük katkıda bulundu. Bu etkinlik, otizmli bireylerin topluma daha iyi entegre olmalarına yardımcı olma ve genel farkındalığı artırma açısından önemli bir faaliyet olarak öne çıkmaktadır. Emeği geçen herkese ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.