"Yeni Nesil Sınav Soruları ve Sınav Başarılarına Etkileri" Konferans Gerçekleştirildi

06 Ocak 2023 Cuma

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile öğrencilerin ders çalışma ve öğrenme teknikleri ile sınavlara hazırlık konularında motivasyonlarını artırmak amacıyla, 12 sınıf öğrencilerine yönelik "Sınav Stratejileri ve Yeni Nesil Sorular" konulu seminerler düzenlenmektedir.
Bu kapsamda Ekim ayı içerisinde Giresun Fen Lisesi ve Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesinde düzenlenen seminerlerde YKS (TYT-AYT) sınavlarına hazırlanan öğrencilere, üniversiteye giden yolda sorularla ve sınav kaygısıyla baş etmenin yol ve yöntemleri hakkında sunum ve paylaşımlarda bulunulmaktadır.
Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr.Gör.Şenol SANCAK'ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerlerde yeni nesil soruların kolay ve pratik çözümleri ile ilgili ipuçları verildi. Sınav esnasında zamanı etkili ve verimli kullanmanın önemi vurgulandı. Sadece sınav süresince değil sınav öncesinde de öğrencilerin yemekten uyku düzenine kadar dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı.
12. sınıf öğrencilerinin yoğun katılım ve ilgisiyle gerçekleşen seminerlerde, okullarımızın yöneticileri ve öğretmenleri de dinleyenler arasında yer aldı. Programın soru cevap şeklindeki son bölümünde öğrencilerimizin merak ettiği sorular Öğr.Gör.Şenol SANCAK tarafından içtenlikle tek tek cevaplandı.