Dr.Öğr.Üyesi Meltem DURAN'ın Topluma Hizmet Uygulaması Dersi Kapsamında Teyyaredüzü Şehit Ufuk Bingöl Ortaokulu’nda Düzenlenen Etkinlik

13 Haziran 2022 Pazartesi

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA YAPILAN
 İŞ VE İŞLEMLER
Bu ders kapsamında, okul öncesi dönem çocuklarında, geri dönüşüm ve çevre farkındalığı oluşturmak, bunun yanı sıra çeşitli kültürel, sosyal etkinliklerle çocuklarda motivasyon sağlamak amacıyla ‘’Bahar Şenliği’’ yapılmıştır.
Okul öncesi dönem çocukları ile geri dönüşüm ve çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla; dört gün boyunca geri dönüşüm etkinlikleri (özgün tasarım, oyuncak, kağıt ve müzik aletleri yapımı) yapılarak sürecin sonunda, bahar şenliği ile (geri dönüşüm defilesi, müzik eşliğinde dans etkinlikleri, yüz boyama etkinliği, fen etkinlikleri, yarışmalar ve geri dönüşüm etkinliği ile çocukların oluşturdukları ürünlerin sergilenmesi) ile süreç tamamlanmıştır.
HEDEF KİTLESİ: Teyyaredüzü Şehit Ufuk Bingöl Ortaokulu’nda öğrenim gören okul öncesi dönem çocukları.
GERÇEKLEŞTİRİLEN YER VE TARİHLER: Teyyaredüzü Şehit Ufuk Bingöl Ortaokulu - 23.05.2022 - 27.05.2022
PLAN
  1. Gün: Geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri (2 öğrenci)
  2. Gün: Geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri (2 öğrenci)
  3. Gün: Geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri (2 öğrenci)
  4. Gün: Geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri (2 öğrenci)
  5. Gün: Bahar Şenliği (8 öğrenci)
  • Geri dönüşüm defilesi
  • Müzik eşliğinde dans etkinlikleri
  • Yüz boyama etkinliği
  • Yarışmalar (Sandalye kapmaca, kaşık ile pinpon taşıma vb.)
  • Fen etkinlikleri
  • Geri dönüşüm etkinliği ile oluşturulan ürünlerden sergi