Giresun Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu'ndan Anlamlı Etkinlik

02 Aralık 2023 Cumartesi

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanlarından Dr.Öğr.Üyesi Halil İbrahim ÇAKIR’ın danışmanlığını yaptığı Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencileri "Sevginin, dayanışmanın ve empatinin rehberliğinde engelsiz bir yaşamı birlikte kurma azmiyle hareket eden anlamlı bir etkinlik için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bulancak Hayat Şebnem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettiler. Bu ziyarette, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmak ve onların eğitimlerine destek olmak amacıyla, özel olarak tasarlanmış matematik, müzik ve okuma yazma atölyeleri gibi üç ayrı çalışma alanı kurularak her bir atölye, katılımcılara becerilerini geliştirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yaratıcı dans gösterileri ve interaktif boyama etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca, etkinliğe katılan ailelere, günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkmaları için özel eğitim konusunda yardımcı olabilecek bilgiler sağladılar.